Acum, in februarie, locuitorii capitalei Spaniei isi exprima dragostea pentru design in cel mai frumos mod posibil, prin Madrid Design Festival. Conform organizatorilor, in cele 48 de expozitii, “toate disciplenele si-au unit fortele”, pentru a “redesena lumea”, intr-o incercare de transformare sociala: de la design de produs, design industrial, graphic design si pana la arhitectura, design interior si chiar comunicare.

Citind diverse articole pe acest subiect, o lucrare deosebita, initiativa MiniHub.es, denumita “A mountain on the Moon”, mi-a atras atentia nu numai din perspectiva pasiunii pentru verde, cat pur si simplu a simplitatiii, frumusetii si utilitatii proiectului. Este vorba despre un spatiu urban de exterior, creativ, format dintr-o structura fixa – un mini studio unde se planifica si se desfasoara diferite ateliere si un modul mobil “verde”, cu gazon, plante si banci, ce faciliteaza corelaxarea si socializarea, in timp ce iti poti incarca telefonul / laptopul prin intermediul statiilor de incarcare USB prin energie solara si energie cinetica.

Atasat cateva imagini care sa va bucure sufletul, preluate de pe pagina de facebook a evenimentului.

Din punctul meu de vedere, acest proiect este usor realizabil si mai mult, deloc scump, raportat la beneficii, daca excludem partea cu energia solara. Sa incepi este cel mai greu. Contacteaza-ne pentru mai mult detalii. 🙂
Alatura-te si grupului Iasi, Orasul Verde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *