31 Aug 2011
August 31, 2011

E vremea lavandei

0 Comment

Lavanda se potriveste oricarei gradini unde poate profita din plin, de soare. Forma sa se armonizeaza cu toate plantele putin graminate, tepoase sau care acopera solul. Cultivarea lavandei este posibila atat in ghivecele tinute pe balcon cat si in gradina, undeva in apropierea unui loc in care ne place sa ne retragem si sa ne relaxam, bucurandu-ne vara de parfumul dulce al plantei. Lavanda isi face simtita prezenta in timpul noptii prin parfumul ei si are proprietati linistitoare si antiseptice

Cine a vazut vreodata unduirea albastra a unui camp de lavanda, nu-l va putea uita niciodata. Este planta miraculoasa pe care romanii si grecii antici o utilizau in scopuri medicinale. Uleiurile sale esentiale au un binecunoscut efect relaxant asupra sistemului nervos central.

Sfatul specialistului: nu este o planta pretentioasa, nu necesita fertilizare daca are un sol cu o calitate normala, udati doar daca solul este cu adevarat uscat. Lavanda se planteaza primavara. Cresterea nu este foarte rapida, ca sa aveti o tufa generoasa trebuie sa asteptati 3 ani.

Pentru recomandari de utilizare a lavandei in balcon si gradini, de combinatii cu alte plante de gradina sau chiar pentru un decor in toate cele 4 anotimpuri, nu ezitati sa ne contactati !

Foto: Apopi Tudor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *