T: +40-745-245216 E: contact@gutuiuldeaur.ro

Single Blog Title

This is a single blog caption
20
Feb

Aerarea gazonului: cat de importanta este si cum se face?

Aerarea gazonului este foarte importanta pentru un gazon sanatos, deoarece permite apei, fertilizantului si aerului sa patrunda mult mai bine la radacina gazonului. Acest lucru ajuta la cresterea pe adancime a radacinii gazonului, generand un fir de gazon mai viguros.

Aerarea gazonului este obligatorie pentru solurile compactate, argiloase, cu trafic intens. Aerarea gazonului reduce gradul de compactare a solului si creste activitatea microorganismelor care descompun uscaturile din gazon, revitalizandu-l.

Aerarea se face cel putin o data pe an, primavara.

Aerarea gazonului se poate face in doua moduri: cu unelte / utilaje prevazute cu un tambur cu varfuri ascutite ce practic perforeaza / gauresc solul sau cu unelte / utilaje care permit scoaterea de dopuri din sol. Al doilea tip de aerare este obligatoriu pentru solurile argiloase si puternic compactate. Dopurile de sol pot fi lasate pe loc pentru a se usca, urmand ca apoi sa fie maruntite si imprastiate.

Aerarea gazonului este inclusa in pachetul „Verde Crud” de la Gutuiul de Aur pentru prima interventie de primavara la gazon.

Leave a Reply

You are donating to : Gutuiul de Aur

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
×

Scrie-ne pe Whatsapp!

×