Aerarea gazonului este foarte importanta pentru un gazon sanatos, deoarece permite apei, fertilizantului si aerului sa patrunda mult mai bine la radacina gazonului. Acest lucru ajuta la cresterea pe adancime a radacinii gazonului, generand un fir de gazon mai viguros.

Aerarea gazonului este obligatorie pentru solurile compactate, argiloase, cu trafic intens. Aerarea gazonului reduce gradul de compactare a solului si creste activitatea microorganismelor care descompun uscaturile din gazon, revitalizandu-l.

Aerarea se face cel putin o data pe an, primavara.

Aerarea gazonului se poate face in doua moduri: cu unelte / utilaje prevazute cu un tambur cu varfuri ascutite ce practic perforeaza / gauresc solul sau cu unelte / utilaje care permit scoaterea de dopuri din sol. Al doilea tip de aerare este obligatoriu pentru solurile argiloase si puternic compactate. Dopurile de sol pot fi lasate pe loc pentru a se usca, urmand ca apoi sa fie maruntite si imprastiate.

Aerarea gazonului este inclusa in pachetul „Verde Crud” de la Gutuiul de Aur pentru prima interventie de primavara la gazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *